Over Jacqueline Blaak-Venneman

Welkom! Ik ben Jacqueline Blaak-Venneman. Met een oog op de toekomst en beide voeten stevig op de grond, bekijk ik de wereld met een frisse blik. Mijn optimisme en relationele onafhankelijkheid vormen de basis van mijn benadering van het leven. Echter, ik maak me zorgen over de staat van het onderwijs en de miscommunicatie tussen mensen. Na jarenlang te hebben gewerkt in verschillende functies binnen het onderwijs, van leraar tot beleidsmedewerker, heb ik in 2019 besloten mijn bijdrage te blijven leveren aan een florerende onderwijssector en aan het welzijn van mensen.

 

Als zelfstandige beschik ik over een breed scala aan vaardigheden en certificeringen, waaronder die van bevoegd leraar, master in innovatie, gecertificeerd coach en lid van het Systems Innovation Network. Mijn uitgebreide netwerk omvat mensen uit de praktijk van het onderwijs, beleidsmakers en wetenschappers.

Lees meer

Mijn missie

Ik streef ernaar om in een sfeer van vertrouwen en nieuwsgierigheid recht te doen aan de eigenwijsheid en creatieve oplossingen van mijn klanten, waardoor gewenste transities soepeler verlopen. Mijn benadering is gebaseerd op het principe van leren door te doen en te doen door te leren. Ik bied een nieuwe kijk op situaties en help anderen om deze nieuwe inzichten in de praktijk te brengen.

Mijn rollen en thema's

Ik werk graag met mensen in alle lagen van het onderwijs, van kleuters tot professionals die vlak voor hun pensioen staan. Mijn expertise strekt zich uit over verschillende rollen, waaronder die van katalysator, adviseur, coach en lid van een raad van advies. Ik focus op thema's zoals schoolontwikkeling, samenwerking en het bevorderen van lerende processen bij zowel kinderen als professionals.

Mijn fundament

Mijn nieuwsgierigheid, mijn vermogen om complexiteit te begrijpen en mijn snelle analytische vaardigheden inspireren anderen. Mijn achtergrond in het funderend onderwijs, gecombineerd met mijn ervaring in innovatie, coaching en leidinggeven, vormen mijn brede basis. Ik geloof in het belang van filosofisch denken, dialoog en onderzoekende houding om duurzame veranderingen teweeg te brengen.

 

Wil je kennismaken en ontdekken hoe we samen kunnen werken aan positieve verandering? Neem gerust contact met me op.

Neem contact op